Suomen 2CV-Kilta ry Foorumin päävalikko Suomen 2CV-Kilta ry
Suomen 2CV-harrastajien keskustelupalsta
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit    

Miten jaoksenne makaa? Entä montako kuljinta vielä kilvissä?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen 2CV-Kilta ry Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
2cvjimmi  Liittynyt: 26 Hel 2003
Viestejä: 87
Paikkakunta: Pori/Björneborg

LähetäLähetetty: Tor Syy 04, 2003 11:02    Viestin aihe: Miten jaoksenne makaa? Entä montako kuljinta vielä kilvissä? Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä kun tuntee joka päivä jonkinlaista moraalista krapulaa siitä, ettei ole jaksanut viimeiseen vuoteen oikein syttyä tuohon kiltaelämään, muuten kuin näin netin välityksellä, niin kysyisinkin miten teidän jaoksenne makailee ja kokevatko sätkäimmeiset jaokset tarpeellisiksi? Jonkin tason fuusioitumista tarvinnee jatkossa ajatella, esim. PärePitsiKupin -järjestäjätahot ovat joskus asiasta jopa vakavasti keskustelleet (siis sektori Pori-Rauma-Uki).
Meillä on myös nyt viime vuosien aikana käynyt kulkimien rekisterissä olon kanssa niin, että yhä harvempi 2cv liikkuu enää arkiliikenteessä.
Allekirjoittaneella 2CV seisoo kesät ja talvet kulkee (vähän nurinkurista), mutta kun pihamaa on täynnä muitakin harraste- ja hyötyajoneuvoja niin näin se vaan menee. Pahalta näyttää taas tuo vuodenvaihde, verolaput tulee ja vielä 10 euron nousulla. Voi voi...

kommentoikaa...

JP Jimmi Pori
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eki  Liittynyt: 03 Kes 2003
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: Per Syy 05, 2003 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valitettava tosiasia on, että 2CV:t vähenevät ja toiminnan näivettyminen koske ensiksi pieniä jaoksia: jos toiminnassa on mukana enää kaksi, kolme jäsentä, niin sopii kysyä onko kyseessä enää jaos?
Toisaalta jaosten yhdistäminen kuulostaa aluksi toimivalta ja tarjoavan ainakin lievitystä tuskaan. Valitettavasti tälläkin asialla on kaksi puolta; innostus lähteä joksen tapaamisiin vähenee ainakin etäisyyden neliössä. Minusta niiden harrastajien, joilla on puhtia mutta jaos ympäriltä puuttuu, kannattaisi suunata intoaan Killan toimintaan. Sielläkin tarvitaan vereksiä voimia.
Se filosofiasta.
Oma kokemukseni on, että vaikka aktiivinen jatkuva toiminta jaoksessa lakkaakin, jää henki silti jäljelle, ja ne valaistuneimmat jäsenet säilyttävät kulkimensa. Hyvä esimerkki tästä on Salo: Alueella ei ole ollut aktiivista jaostoimintaa kohta kahteenkymmeneen vuoteen, mutta niin vaan joka Wappu kerää yhteen kahdestatoista kahteenkymmeneen autoon samaan paikkaan ja samaan aikaan! Jokainen on ottanut vastuulleen siirtää tätä jo kansanperinteeksi muodostunutta tapaa uusille sätkäläisille.
Autojen määrän suhteen olen ollut havaitsevinani jopa hienoista lisäystä: mukaan ovat tulleet "autoharrastajat" ja "museoijat", joille Sätkä on vain erikonen, vanha auto, joka on kiva omistaa, mutta jota ei raaskita käyttää.

t. Erkki, kiltakapteeni
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dago  Liittynyt: 27 Hel 2003
Viestejä: 95
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: Tor Lok 02, 2003 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä. Itse olen nuorenpaa polvea ja kaipaan vielä sitä toimintaa. Onneksi ne jaokset, joissa on ollut mukana, ovat olleet suht aktiivisia. Nousee mieleen kyllä sellainen ajatus, jota tuossa yhden kaverin kanssa pyöriteltiin, nimittäin tavaran keräys ja sen hautominen. Tällä tarkoitan sitä, että "joillakin" on paljon osaa ja autoja jne, mutta siellä ne vuodesta toiseen makaavat käyttämättöminä. Tuntuuhan se hassulta, kun jotain osaa saa etsiä ja tietää sellaisen jollakin seisovan vuodesta toiseen. En syyllistä ketään, hämmästelenpähän vain tietämättömyyttäni ja nuoruuttani, liekö vain tyhmyyttä...
No, onhan asiassa hyväkin puoli: Tulee uudenpaa osaa käyttökiertoon, kun niitä tilailee tuolta maalimalta.
Näin syysterveisin näin tällä kertaa minä. Hyvää oloa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
turms  Liittynyt: 24 Hel 2003
Viestejä: 3
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: Sun Nov 16, 2003 20:22    Viestin aihe: oulun javos tuntuu makkaavan oikien hyvin... Vastaa lainaamalla viestiä

Heps vaan!

Oulun väki sai punnerrettua juuri möden - noin 1 kk sitten - ja tuo yhdessä tekeminen on juuri sitä mitä se hiljaiselossa uinuva javos kaipasikin. Jonkun ajan kuluttua pidetään illanistujaiset, jossa muistellaan ko. mödeä ja suunnitellaan tulevia juitsuja. Emme ole tai olleet toviin järjestäneet mitään ja kun saimme Möden Ouluun, niin se innosti väen innokkaaseen talkootoimintaan. Pikku tauko tekee ja teki siis hyvää, ainakin Oulun javokselle. Mikäkö tarinan opetus? Jos haluatte hiukkasen aktivoitua, niin ottakaapa joku Raadin tapahtuma järjestettäväksenne = Möötti, Isämestarinralli, Kevätkokous... saatte oman väen ja myös raadin, liikkeelle "työhön ja toimintaan". Esim. Isämestarinrallin ideahan on se, että javos tarjoaa puitteet ja luo reitin yhdessä Isämestarin kanssa ja raadin virkamiehistö tekee rastit = ei tarvihe tehdä kaikkea ite!

Nousuvuotta ootteleva ja marrasterveisin teitä tervehtien
Very Happy Matti Pesu
Oulun Javos
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalppis  Liittynyt: 08 Huh 2003
Viestejä: 34
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: Lau Jou 13, 2003 09:46    Viestin aihe: Täällä Joensuu Vastaa lainaamalla viestiä

Joensuun jaos ainakin on vielä elossa. Meillä on tällähetkellä 40 jäsentä+perheenjäsenet. Viime viikolla pidimme joulukahvitilaisuuden ja siihen osallistui peräti 21 jaoslaista eli yli 50% mikä on aika saavutus... Totta on kuitenki, että ei toiminta niin vireää ole kuin esim. 15v. sitten. Kyllä meillä tapahtumia on. Joka kuukausikokous on pyritty järjestämään eri teeman pohjalta. Olemme vierailleet katsastusasemalla, autokoulussa, pitäneen korjauspäiviä 2xvuodessa, pelaanneet jalkapalloa jne.. Mutta väkeä kun ei saa liikkeelle niin ei. Yleensä alle kymmenenhenkeä, eikä nuorempaa polvea ollenkaan. Itse olen nuorin "aktiivijäsen" (32v.), loput ovat jaoksemme selkärankaa nyt jo viidenkymmenen molemminpuolin. Se mikä mielestäni on ikävää on se, että kulkimilla ei ajeta. Monille on kuulemma liian kallista pitää sätkää rekisterissä vähien kilometrien vuoksi. Laittaisivat sen uuden auton seisomaan kesäksi, niin säästetyillä euroilla voisi sätkän pitää hengissä... Kilta tapahtumat ovat olleet ihan kivoja kohtaamis paikkoja 2cv väelle ja niissä on tullut perheen kanssa käytyynkin. Yhden asian haluaisin jaoksille kuitenkin sanoa. Nykyisin kun jokaisessa tapahtumassa on ruokailu, majoitus, kisapaketti samalla rahalla, niin voisi sitä rahapuolta vähän miettiä... Omalta kohdaltani tarkoitan sitä kun nyt sattuu olemaan isoperhe, niin kusktannukset nousevat kohtuuttoman suuriksi. Tämän takia tulevaisuudessa täytyy jättää monta tapahtumaa käymättä... (Meitä on 7-henkeä.) Mutta te joilla on mahdollisuus tapahtumissa käydä, niin käykää! Siellä tapaatte teitä ymmärtäviä, saman henkisiä iloisia ihmisiä, joilla myöskin on 2cv!
T:Joensuun skriba/jakari Janne A.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Citroman  Liittynyt: 28 Elo 2003
Viestejä: 82
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: Tor Jou 18, 2003 09:05    Viestin aihe: Kuopijosta päivee! Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä Kuopiossa porukkaa mukana siinä parikymmentä perhekuntaa. Aktiivisia toki vähemmän. Kaikkia on vaikea saada mukaan, Vappuna helpompaa. Pikkujoulu ja vuotuiskokous pidetty. Ja Jaoksen väkiluku senkun lisääntyy!!! ONNEA KATI JA VESKU!!!!!!!! ONNEA JOSSU JA ANA!!!!!
Toimintaakin on mietitty keväälle ja kesälle. Viinikurssia, kuukausikokoontumisia ym. ym. Niin ja KUJJEILUT tietysti.

Kevättä odotellen

Antti JP/ KUOPIO
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dago  Liittynyt: 27 Hel 2003
Viestejä: 95
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: Tor Jou 18, 2003 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikkelissäkin on väkeä. Vielä en tiedä paljonko, mutta eiköhän se selviä...
Kiitos muuten Citromanille tiinani elvyttämisestä silloin Neulamäessä, siskoni kaupan pihalla. Toivotan teidän perheelle yhtä antoisia ihmisiä ensi vuonna.
Hyvää joulua ja raikasta uutta vuotta toivottaen se yksi onneton...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
oaulamo  Liittynyt: 10 Huh 2003
Viestejä: 3
Paikkakunta: Sodankylä

LähetäLähetetty: Per Jou 19, 2003 07:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laajassa Lapin maassakin on vielä sätkäilijöitä. Killan jäsenmaksun maksaneita vuosittain vielä noin 30-40. Pitkistä matkoista johtuen ei säännöllistä tapaamista harrasteta, paitsi tietysti kansainvälisissä 2CV kokouksissa, missä meitä yleensä on kasassa noin 10 sätkällistä. Pikkujoulu vietettiin viime viikonloppuna ja peräti 12 jaoslaista oli paikalla. Talvisin kulkimia näkyy tien päällä vielä harvemmin kuin kesällä, mutta oma kutoseni on tänäänkin hyötyliikenteessä.

Osmo, Lapin JP
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kaila  Liittynyt: 26 Hel 2003
Viestejä: 28
Paikkakunta: HML

LähetäLähetetty: Maa Jou 22, 2003 09:03    Viestin aihe: Hml:n jaoskin toimii Vastaa lainaamalla viestiä

Hämeenlinnan jaos on jäsenmäärältään pysytellyt yli kymmenen vuotta saman suuruisena. Jäsenmaksunsa maksavia on himpun yli 20 perhekuntaa. Tosin toimintavastuu on kasaantunut muutamalle aktiiville, eikä isompaa porukkaa saa liikkeelle kuin vappuajelu. Mut hyvä kun edes se. Jo se ainoakin osallistuminen saattaa pitää sen vaimean kipinän hengissä, mikä pitää 2CV:n liikuntakuntoisena. On keväällä joku syy ottaa kuljin esiin ja katsoa jarrut ja muut katsastusseikat työ alle. Liikenteessä läpi talven on kai vain kolme kuljinta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen 2CV-Kilta ry Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 1 tunti
Sivu 1 Yht. 1

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB 2.0.10 © 2001, 2002 phpBB Group